En otrolig tävlingshelg

Många vaknar upp idag trötta och slitna efter en lång och händelserik tävlingshelg. Det var stor nationell tävling i Göteborg samt Momarken i Norge. I Göteborg så gick det otroligt bra för Eyjolfur Þorsteinsson med vinst i speedpass,T2,T1 och kombination. Det fattades bara en vinst i fyrgång för att han skulle vinna alla grenar han ställde upp i men i fyrgången så smet Helena Kroghen Adalsteinsson före honom med en otroligt jämn och säker final som belönade henne med totalpoängen 7.50 och Eyolfur på 7.47. En ny uppstickare blev Sebastian Benje på Herakles från Stormsund, de vann stilpassen på fredagen och sedan igår Söndag så vann de även femgången för seniorer. En väldigt stark femgångshäst som belönades bla. med 8.00 i snitt för sin pass, Sebastian fick även äran att ta emot helgens feather price. Bland ungdomarna så vann Filippa Helltén både tölt och fyrgång på sin Máni frá Galtanesi, Marcus Jonsson vann ungdomarnas femgång samt stilpass.

 

benje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För alla Resultat från Göteborg klicka HÄR

 

Vi hade flera Svenska framgångar även i Norge denna helg, ungdomsryttaren Hanna Österberg med sin Börkur fra Kleiva red till sig en fin 2a plats i T1U och en 4e placering i Fyrgång. Hanna vann även ungdomarnas Speedpass. Maria Hedin placerade sig nr 7 i femgång senior med bla. ett snitt på 6.83 i tölt och 6,67 i trav. VM trean Katie Brumpton låg på topp med alla sina tre hästar, Smári nr 2 i tölt efter uttagningarna och Blika frá Hjallanesi nr 3 i Tölt. Katie valde att rida Blika i töltfinalen eftersom det är tidigt på säsongen och det var Smáris första utomhus start. I finalen så blev de 2a efter Bernt Severinsen och Tigull. Katie blev även 2a i femgången med den egen avlade Drós frá Kuuma, poängen blev 6.81 och vinnare av femgången blev Stian Pedersen på Noi fre Jakobsgården på poängen 6.95. Daniel Sundin vann speedpassen och blev nr 2 i Stilpass efter Nils-Christian Larsen och superhästen Dýnfari. Dom andra svenska tävlande Jenny Högström och Micaela Åhlberg gjorde också fina prestationer likaså ungdomsryttaren Maja Hedin med sin Yrpa.

 

13015651_1563618823935857_4086482704333143769_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *