Vilda diskutioner i Danmark angående landslagsuttagningen

Danmark har ett unik system för att ta ut sitt landslag varje år, ryttarna måste själva meddela den aktuella uttagningskommittén innan den 1 Maj att de vill vara aspiranter till landslaget samt betala 500 danska kronor. Om inte detta görs av ryttaren så finns det ingen möjlighet att komma med i landslaget oavsett hur överlägsen man är. Detta har nu hänt i Danmark. 

susanne t2 vinnar elösa tyglar

Susanne Larsen som rider hästen Brúsi fra Helledige har legat högt hela säsongen i grenen T2, under danska mästerskapet så låg de tvåa efter regerande världsmästarens i femgång Julie Christiansen med poängen 8.07. Finalen vann hon överlägset med poängen 8.34. Med dessa resultat så hade Susanne Larsen och Brúsi tagits ut till vilket landslag som helst i världen där resultaten är otroligt konkurrens kraftiga internationellt. Men hon valdes inte, pga att hon skickade in sin ansökan 3 dagar för sent.

Susanne Larsen förklarar att den 3 Maj så kom hon på att hennes ansökan inte hade skickats in, så hon kontaktade de ansvariga för att förklara sig tillgänglig och att få ett undantag för denna miss. Svaret blir ett blankt nej från kommittén.

”Jag kan inte låta bli att känna mig kränkt. Många gånger tidigare har DI sport beviljat dispans för samma regel för ryttare. Det känns personligt”

Enligt Susanne så har även sportledaren i Danmark bett henne att inte yttra sig om saken för det skapar dålig stämning. Susanne hoppas på en ändring i regelverket som möjliggör lite mera spelrum och nytänk.

Som det ser ut just nu så finns det ingen möjlighet för Susanne att tas ut till det Danska Landslaget så ordinarie trupp redan är vald. Men diskussionerna och efterspelet har bara börjat.

susanne larsen T2 Vinnare

 

 

Bilder från Rideklubben Tvistur Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *