Intervju med Filippa Jähder

En kort intervju med Svenska mästarinnan Filippa Jähder,26552692_824645667717962_2077548042_n

Berätta kort om dig själv och vad du jobbar med?

Jag heter Filippa Jähder, fyller snart 16 år och går sista året i nian.

Hur ser planerna ut för i år? Vilken/vilka häst(ar) satsar du på?
I år kommer jag fortsätta tävla med Baron frá Strandarhöfdi. Jag letar även femgångshäst. Jag blir youngrider det här året och kraven höjs. Jag kommer fortsätta rida V1 och T1, men jag kommer att ändra mitt V1 program. Eftersom Baron har fått bättre tölt har han svårt att komma ner i traven efteråt. Mitt kortsiktiga mål är att kavla till SM i båda grenarna, mitt långsiktiga mål är att rida oss till A-final och fortsätta vara en del av det Svenska landslaget.

Vad ser du mest framemot i år?
Jag ser mest framemot att Baron och jag höjer oss en nivå till eftersom jag är säker på att vi kan. Det känns som att vi känner varandra nu och han har mycket kvar att ge.

Bästa minnet från 2017?
Mitt bästa minne från 2017 är när jag tog två SM guld och fick äran att vara en del av svenska landslaget. Vinsten på Elmia betyder också mycket, jag är glad och stolt över alla topp placeringar vi tagit under året.

Vem/vilka tror du kommer att glänsa på tävlingsbanorna i år?
Dom jag tror kommer glänsa på tävlingsbanorna under 2018 är Jamila Berg, Caspar Hegardt, Milla Logan och Felicia Barchaeus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *