Breaking News

Intervju med Martin Rønnestad

En kort intervju med Norska landslagsryttaren Martin Rønnestad,26694593_10159709036815368_671849814_n

Berätta kort om dig själv och vad du jobbar med?
Jeg er en 27 år gammel nordmann som har jobbet fulltid med hester fra jeg var 18 år og har i flere år vært en del av det norske landslaget. Gjennom tiden har jeg jobbet som trener på staller i både Norge, Danmark og Island, men de siste 5årene har jeg vært selvstendig næringsdrivende der undervisning har vært min hovedinntekt. August 2016 flyttet jeg med min samboer til Rendsburg i Nord-Tyskland der han har tatt over familiebedriften, et hotell, fra sin mor. Selv leier jeg plass til treningshester og egne hester på Gestüt Störtal som ligger i Neumünster. Jeg har ikke flere enn 4-5 hester på stall som jeg trener i ukedagene da det er viktig for meg å investere god tid i hestene med høy kvalitet på treningen. Nesten alle helger går bort til kurs og jeg underviser i både Norge, Sveits, Østerrike, Danmark og selvfølgelig Tyskland. Rent sportslig har jeg ridd finaler på både NM og VM og fikk i år æren av å være den mest nominerte rytteren på FEIF sin liste over god og harmonisk ridning.

Hur ser planerna ut för i år? Vilken/vilka häst(ar) satsar du på?
Siden i høst har jeg hatt gleden av å trene den høyt kårede 4-gjengeren Ás Eyfjörd frá Bakka som jeg skal satse med i sesong 2018. Min 22 år gamle hingst, Svartur vom Hochwald, er i toppform og dersom han holder formen og humøret oppe, blir det nok noen få stevner med den elegante herremannen også. I tillegg kan det bli noen flere, men det er noe uvisst enda.

Vad ser du mest framemot i år?
Reisen med Ás Eyfjörd er noe jeg ser frem til da det er en veldig spennende hest å jobbe med. Utover det er hele 2018 noe å glede seg til da det er en lang sesong fylt med mange gode stevner her i Tyskland og i de nærliggende landene.

Bästa minnet från 2017?
Sesong 2017 var et år med mange gode minner. Til tross for at ikke alt gikk som jeg hadde håpet på under VM, hadde jeg en fantastisk konkurransesesong med Svarturs sønn Yggdrasil. I september red jeg mitt siste WR stevne for sesong 2017 med Svartur og han bød på en magisk T2 uttagning der han ble belønnet med opp til 8 i totalpoeng av blant annet dommere fra VM. Det er ganske fantastisk av en hest på 21 år. Til sist vil 2017 minnes som et suksessår i min egen ridning der jeg avslutter øverst på FEIF sin liste over god og harmonisk ridning.

Vem/vilka tror du kommer att glänsa på tävlingsbanorna i år?
Det er utrolig mange spennende kombinasjoner i mange land så det er vanskelig å nevne noen spesielle. Jeg håper på å bli overrasket av noen nye kombinasjoner, eller bare noen som har hatt stor progresjon i treningen sin.

26613639_10159709036825368_1894018421_o

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *