Breaking News

Det här är Sabina Swärd

Många är vi som är lite nyfikna på Sabina Swärd som haft stora framgångar detta året med sin fantastiska hingst Kongur vom Kranichtal. Vi passade på att intervjua henne här i Herning.

Hej Sabina! Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är en 36 år gammal hästnörd från den skånska slätten. Tillsammans med min tyska sambo Matthias driver vi en liten islandshästverksamhet strax norr om Lund. Vi flyttade till gården för tre år sedan efter många år i Tyskland där jag bland annat arbetade som beridare och tränare.

Utöver hästarna är jag sjuksköterska och gör just nu min master i kardiologi.

Jag har ridit islandshästar i cirka 10 år. Innan dess har jag ridit fälttävlan på landslagsnivå som ponnyryttare upp till Young Rider och fick chansen att rida några EM under denna tiden.

 

Kan du berätta lite om fantastiska Kongur? Vad är det bästa med honom?

Kongur köpte vi som treåring i Tyskland och han har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Det är alltid en fröjd att rida honom. Han går från klarhet till klarhet. Det han vinner på är att han är väldigt jämn i sina gångarter och att ridbarheten är hög.

 

Hur känns det att redan ha tagit brons på World Toelt och att rida A-final här på Icehorse Festival?

Att få börja säsongen på detta viset hade jag aldrig ens vågat drömma om! Tanken var mest att få komma ut och få erfarenhet på de större tävlingarna.

 

Stort stort grattis och lycka till senare idag i A-finalen i fyrgång! Var ser vi dig och Kongur nästa gång?

Nästa tävling med Kongur blir ISI-Cup på Margaretehof. Däremellan ska mina andra hästar få komma ut på lite tävlingar.

Tack Sabina!

sabina och Kongur

Foto Töltaren Sofie Lahtinen Carlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *