Landslagsuttagning för islandshäst på Wången

Under helgen kommer ryttarekipage från mellersta och norra Sverige, och Norge, till Wången för att tävla på hög nivå. 

Under fredagen kommer ryttarekipage körandes från alla väderstreck. Många har kört ca 60 mil. De kommer från Luleå, Hudiksvall, Stockholmsområdet och även Ålesund i Norge. De kommer till Wången för att tävla med islandshäst under Wången Icelandic Open.
Tävlingarna arrangeras av Gneisti, den lokala islandshästföreningen i Jämtland. Och det krävs en del arbete med ett sådant här arrangemang eftersom kraven från Svenska Islandhästförbundet är höga. Tävlingen måste till exempel dömas av fem domare, minst tre FEIF-domare, varav en utländsk, och två nationella domare.
– Tävlingen är en så kallad Nivå 1-tävling. Det betyder att det är en landslagsuttagning och tävlingen måste erbjuda alla grenar som man tävlar i på NM och VM, berättar Maria Ärnström, tävlingsledare Gneisti.
Tävlingarna börjar på fredagen 15 juni kl. 12 och slutar med finaler i flera grenar kl. 08.45 på söndagen.
– Gillar man hästar ska man definitivt komma och titta. Det kommer många väldigt fina hästar hit i helgen, säger Camilla Hed, stallförman och lärare på Wången som också ska vara med och tävla.
Mer information och program finns på Gneistis webbplats http://gneisti.nu/wio/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *