Exklusiv intervju Mette Lund Lindberg

Vi har träffat Mette Lund Lindberg här på SM! Hon har svarat på några snabba frågor bla om hur det känns att vara i flera finaler samt berättat lite om sina fina hästar.

Mette, du leder en uttagningen V2 och ska även delta i A-final T4 samt F2. Hur känns det?

-Det känns jätteroligt, och faktiskt helt otippat. Tibrá har bara gjort två kvaltävlingar någonsin så jag trodde inte att det skulle gå SÅ bra!

Kan du berätta lite mer om Tibrá från Hässleberga?

– Hon är sex år gammal, och är visad till 7,85 som fyrgångare. Jag har haft henne i två år på träning och format henne ända sen inridning,töltsättning, osv. Hon är en fantastisk häst som man kan typ sitta bak och fram på och hon bara tickar på ändå. Väldigt snäll och duktig. Hon är som en drömhäst som har allt. Gångarter och fantastiskt lynne på samma gång.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

-Jag bor i Kristianstad och jobbar på mina föräldrars gård Skaneyland utanför Everöd. Jag fixar stallet på morgonen, och släpper ut hästar, fodrar. Sen rider jag några hästar och därefter är det lunch. Rider några hästar till och sen är det kväll. Jag håller även lite lektioner på kvällstid, och helger.

Har du många träningshästar?

-Jag brukar ha en del men just nu har jag inte så många då mina egna unghästar tar mycket tid nu, och det är extra kul att få jobba med sin egen avel.

Hur tränar du Tibra?

– Hon tränas 4-5 ggr per vecka, ibland cyklar jag med henne, och hon får även ett longeringspass då och då. Annars går hon på lösdrift och har aldrig stått på box och trivs med det.

Har du någon favorit i stallet?

– Tibrá är ju såklart en favorit men även min egen häst Ástmey från Silverkedjan, som jag köpte som föl, och senare även köpte mamman. Ástmey är en sådan häst att man vissa dagar blir tårögd av lycka, när man rider henne.

Nu har du tre finaler att se fram emot här på SM, och hur ser resten av året ut?

– Efter SM har jag lite ledigt fram till NM, även om man fixar lite med hästarna. Sen kommer jag att träna inför GKSM.

Har du några speciella förebilder?

-Jag tränar för Vignir Jonasson och trivs väldigt bra med det och så har jag ju min pappa Niels som har hjälpt mig i hela mitt liv och som är viktig för mig.

Tack snälla Mette och lycka till i finalerna!

FullSizeRender-2

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *