Tekla Petersson 11 år leder uttagningen i V5

Vi passade på att träffa Tekla och hennes häst Hrekkur som ligger i leder just nu i V5 samt ligger nummer sex i uttagningen i T7.

Hur känns detta Tekla?

-Det känns bra. Han kändes jämn och fin under uttagningen.

Berätta mer om Hrekkur!

-Hrekkur är åtta år och jag har haft honom lite mer än i ett och ett halvt år. Det är hans första sport SM och mitt fjärde(!). Han kan vara lite busig ibland, som att han inte vill gå in på banan och så där.

Hur har du tränat inför SM?

Jag rider mycket i skogen och konditionsträning på grusväg. Vi tränar sex till sju dagar i veckan och ibland rider vi ner på stranden och rider ner i vattnet. Jag tränar även honom genom att köra skateboard och han får springa jämnsides. Vi tränar två ggr i veckan för tränare och då tränar vi dressyr. Teklas mamma säger även att Tekla är en kämpe och väldigt envis. Hon går in för allt till hundra procent när hon gör något.

Har du några förebilder?

-Ja jag tycker att Magnus Skulasson och Karin Gunnarsson är jätteduktiga!

Vi önskar dig lycka till i finalen!

FullSizeRender-5

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *