Intervju med Aidan Carson

Hej Aidan!

Du placerade dig som nummer ett i PP1U, men blev dock inte svensk mästare då du rider för Great Britain.

Hur kändes det?

-Det kändes ganska bra. Jag hade absolut inte förväntat mig det. Men han var på gång innan loppet och under loppet var väldigt säker och stadig. Så jag hade en bra känsla.

Jag vet att din häst kallas för ”Jimmy”. Kan du berätta mer om honom?

-Det är familjens uppfödning och min pappa och jag har hjälpts åt att rida in och träna honom. Det sista året har jag haft honom som min egen. Han är 11 år nu och förra året var vi med på VM och placerade oss på femte och sjunde plats totalt i de olika passlöpen.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för Jimmy?

-Jag rider honom 2-3 ggr i veckan och har honom som handhäst en gång i veckan. Han har en till två vilodagar.

Hur förbereder du dig inför tävlingarna?

– Ett dygn innan äter jag bara hälsosam mat och dricker mycket vatten. Jag tycker att jag får en bra känsla i kroppen då. Sedan på tävlingsdagen så går jag in i min egen bubbla och bara stänger av omvärlden. Jag kan bli lite nervös också och då behöver man bara samla sina tankar och vara lite själv.

Hur kommer det sig att du hamnade i Sverige?

-Förra året gick jag ut skolan och hade sökt in till Universitet och kommit in, men så åkte jag till VM och efter framgångarna där kände jag att det var det här jag ville syssla med på heltid. Så jag sökte jobb överallt i Europa och fick väldigt snabbt svar ifrån Daniel och Katie Sundin Brumpton. Jag pratade mycket med min mamma om var jag skulle jobba och hon kunde rekommendera Daniel och Katie då hon hade träffat på dom på olika mästerskap runt om i Europa. Så jag bara lämnade allt utom min häst hemma och åkte till Sverige för att jobba.

Vad är planen efter SM?

-Då fortsätter jag jobba och siktar på Elmia Icelandic Power Show i Jönköping till hösten.

Tack Aidan och lycka till i fortsättningen!

IMG_8385

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *