Jamila Berg och Toppur- ett fantastiskt ekipage

Vi lyckades få några minuter och prata med Jamila Berg och träffa hennes fina Toppur frá Audsholtshjaleigu på stallbacken ibland travstallarna på Dalatravet.

Du ligger i ledning i T1 och på fjärde plats i fyrgången efter uttagningarna. Hur känns det?

-Det känna jättekul! Jag hade en bra känsla i tölten, det kändes powerfullt och bra, en bra visning helt enkelt. Är inte så nöjd i fyrgången, men ser mycket fram emot finalen där vi kan göra det ännu bättre!

Kan du berätta mer om Toppur?

Toppur är en mycket speciell individ, en sådan har jag aldrig träffat på förut. Han är lugn och cool i alla situationer, jättelyxig, väldigt värdig, jag litar på honom till 100%. Han är så snäll, och helt fantastisk och jag visste direkt när jag träffade honom att det var HAN eller ingen!

Hur ser träningen ut för just Toppur?

-Vi känner efter hur det känns just för dagen, hur han känns, och sen tar vi det därefter. Ibland har jag en plan och rider efter den för att lösgöra eller mjuka upp. Vi tränar för instruktör och då har det varit mest Erlingur Erlingsson och även den sista tiden Johan Häggberg. Dessa tillsammans med min mamma är viktiga för mig i min träning. Jag skulle gärna vilja träna själv också, men när man varit i stallet en hel dag och arbetat så orkar man helt enkelt inte. Min sambo håller på med crossfit och har hjälpt mig att göra upp ett litet schema med övningar på en whiteboard, men jag tycks bara inte få till det. Men jag VILL gärna komma igång.

Du har ju en egen sida som heter Ridträning. Berätta mer om den!

– Det är faktiskt min sambo igen som har inspirerat mig till att starta den då de som tränar crossfit ofta följer varandras träningar via en sådan sida och då tänkte vi att det behövs ju i denna sporten också. Det är ju ganska nytt fortfarande och vi har väldigt mycket idéer och planer framöver som snart kommer.

Hur ser resten av året ut för er del? Vad har ni för planer?

-Vi satsar såklart på NM och isåfall gäller det att ladda om innan dess och finslipa. Därefter åker vi till Elmia sen är det vinterträning som gäller för att bli ännu bättre till nästa år. Man får ju inte glömma att jag inte har tävlat honom i mer än två år. Men vi har många planer.

Vi önskar er stort lycka till!

FullSizeRender-7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *