Karin Åberg 22 år på marknadsgatan på SM

Alla känner till Karin Åberg och hennes fullproppade bil som rullar hela Sverige runt. Många är vi som förundrats över hur mycket man faktiskt kan få plats med i en volvo? Hennes sida sadlar.se är även den välbesökt. Vi tänkte kika lite närmare på vem Karin egentligen är:

Vi besöker Karin i hennes gigantiska tält på marknadsgatan och ber henne att berätta lite mer om sig själv.

-Jag har tre och en halv egen islandshäst, men tyvärr hinner jag inte rida så mycket då jobbet tar alldeles för mycket av min tid.Jag rider när det blir tid över och ibland har vi även kurs hemma på gården och då är det Hinni som kommer och undervisar.  Jag har även haft en travhäst. Jag kom in på islandshästar då min syster startade turridning och jag fick hjälpa till. Då fanns det bara en lokalklubb i norrland och man fick köra en bit för att vara med på aktiviteter och sånt. Nu har det blivit lite fler klubbar och jag tillhör Idunn då det är enklast för mig. Förr höll jag på med hantverk och sådär. Jag har även arbetat som fritidspedagog som jag är utbildad till. Bilden på min

Hur började allt med butik och försäljning?

– Jag lärde känna Rolf Persson en stor profil inom sadelbranschen och hjälpte honom i några år innan jag fick ta över hans företag. Då fick jag även utbilda mig till sadelutprovare.  Jag upptäckte ganska snart att islandssadlarna var väldigt snäva i bommen och försökte få tillverkarna att tillverka mer mot medium/wide, men det var svårt och jag fick inte så mycket gehör. Jag saknade en modell som låg bra på breda ryggar när jag var ute och provade ut sadlar. Jag fick alltid be tillverkarna att göra sadlarna bredare innan leverans.  Så tillslut tillverkade jag en egen sadelmodell som heter Baldur.Jag ville göra en modell med ullstoppning, som är snäll mot hästens rygg,  och som inte var alltför dyr, så att de flesta islandshästsryttare skulle ha råd med den.  Baldur finns fortfarande och har utvecklats en del genom åren. Efter mycket tjat så började tillverkarna så småningom att ta fram sadlar med bredare bomvidd och andra började ta efter.

Så man kan säga att du har varit en drivande kraft i att utveckla islandshästsadlarna. Hur länge har du haft företaget?

-Jag tog över i Juni 2001,  men Rolf stannade och hjälpte mig ganska länge. Webshopen kom efteråt och även den blev en succé.

Hur ser en vanlig tur ut för dig när du packar bilen och åker?

-Först måste jag ha koll på vad jag behöver ha med mig och vilka beställningar jag har, sen tar det fyra timmar att packa bilen. Jag säljer mycket sadlar, men även många bett och hjälmar. Jag lägger upp en rutt och kör i hela långa Sverige. Jag tycker det är väldigt roligt och trivsamt att träffa mina kunder på plats och ofta kommer man tillbaka till samma ställen efter ett tag och säljer mer. Jag får in det mesta i min bil och är det något speciellt man vill kika på så hojtar man bara så stoppar jag in det också.

Hur många SM har du varit på marknadsgatan?

-22 år och inte missat ett enda.

Var ser vi dig nästa gång?

-Jag kommer till NM, Elmia och Friends Arena.

Tack Karin och vi ses snart igen! Karin sponsrar ungdomar ibland och även landslaget. I samarbete med Eldorado, sponsrar hon med Cascos fina hjälmar till landslaget. Samt en jättefin idé, nämligen om man swishar 500 kr till landslaget så har man chans att vinna en superfin sadel OCH  en del av det går till cancerfonden! Hur bra som helst! Ni som vill swisha och ha en chans på sadeln: Här är numret: 123 539 63 61

IMG_8394-1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *