Elmia fortsätter leverera fina ekipage

Vi är igång i mässhallarna på Elmia och har precis fått se en första del av fyrgångsuttagningen för seniorerna. Några ekipage lyste lite extra och det var bla Anna Funni Jonasson och hennes Garri igen som glänste och hamnade i topp hittills i den första delen, tätt följd av Joí Skúlasson på sin Nattar fra Slippen. Sys Pilegaard och hennes fina Flúga fra Langarstödum kom nära efter. Alla dessa tre hamnade över 7 på totalpoängen.

På marknadsgatan idag hittar du mycket som är prisvärt och säljarna har fortsätter att pressa priserna, och tävlar lite grand om vem som kan göra bästa dealen. Så skynda er hit! För er som går i shoppingtanker så finns det pengar att tjäna! Nya sadelmodeller finns att provsitta och dessutom köpa till ett reducerat pris under mässan på många ställen.

Fagerbits som är en relativt ny tillverkare av bett är här med alla sina modeller, och kikar du in i montern hos Louise Fagerström så kan hon och hennes team lotsa dig genom bettdjungeln och även hjälpa dig att prova ut ett bett som  passar just din häst och dina behov. Vi kommer att testköra några av deras produkter under några veckor på olika typer av hästar och återkommer med en utförlig artikel om just detta.

I B-finalen i femgång seniorer var det slutligen Sofie Panduro som gick vidare till A-final med sin fantastiska Laufi fra Skaney. Det haglade poäng som 8 och 8,5 över detta ekipage i passen.  Dock var det endast ett ekipage som kom upp i nio och det var Katie Sundin Brumpton på Simon frá Efri-Raudalaek. Vi ser mycket fram emot att se finalen på söndag.

FullSizeRender IMG_9062

Idag ska vi få se invigningen som börjar 12.10 och som sedan följs av en clinic med fantastiska Magnús Skúlasson. Magnús är en av våra största stjärnryttare och är flerfaldig världsmästare många gånger om. Han har en enorm kunskapsbank som vi ser fram emot att få ta del av under denna clinic. Vi återkommer om detta.

Vi ser även fram emot att få se unghästklassen som även kallas Future Stars. Där får fem och sexåriga hästar visa upp sig och kanske just du hittar din future star just här. Framför oss nu har vi del två av uttagningen i fyrgång och vi har redan fått se flera ekipage med det där lilla extra.  Obs! Missa inte den spektakulära showen i stora hopphallen kl.13,35. Där får ni se några av våra toppryttare presentera våra fantastiska  islandshästar i alla olika gångarter inför en fullsatt arena! Häng på! Det kommer att bli fartfyllt och helgens bästa show här på Elmia! Vi har en fullspäckad förmiddag framför oss och ikväll vet vi vem som ligger i toppen och vilka som ska kämpa i finalerna.

Foto: Sofie Lahtinen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *