Breaking News

Festen fortsätter

Nu har vi sett uttagningen i fyrgång för både senior och ungdom och i toppen för seniorer ligger då Joí och Finnbogi, Steffi och Sjóli samt  Anna och Garri. Vitt i toppen alltså.  Men efter sig på placeringen kommer ett starkt gäng med ganska jämna poänger. Det blir en spännande B-final och ett starkt startfält i A-final! B-finalen ser vi ikväll och A-finalen kommer imorgon söndag.

FullSizeRender-3 FullSizeRender-2 FullSizeRender-1

 

Vi har fått se en mycket bra clinic med Magnús Skúlasson. Han demonstrerade på sin Hraunar frá Efri-Raudalaek. Han förklarade sitt sätt att träna hästar på genom att visa uppvärmingen, själva träningsbiten och efter det hur viktigt det var att avsluta träningspasset lugnt och harmoniskt. Magnús förklarade  vikten av att fortsätta rida och inte bara åka häst när man varvar ner efter träning. Han red under clinicen med en pulsmätare och förklarade för publiken på ett mycket bra sätt hur man kan använda den i sin träning. Magnus delade med sig på ett mycket bra sätt olika träningsupplägg och hur viktigt det är att ha hästen i balans både fysiskt och psykiskt.Han talade även om vikten av att även ryttaren är i god fysisk balans för att även hästen ska lättare kunna bli stadig och balanserad i gångarterna. Publiken var väldigt engagerad och imponerade över legenden Hraunar.

FullSizeRender-4 FullSizeRender-5

 

 

Ungdomarnas femgång är avslutad och i A-final ser vi Dessa tre tjejer bla: Louise Josefine Thillander på sin Moí, Sofia Bengtsson på Ikaros, och Catharina Smith på Hápunktur. Vi önskar dem lycka till!

FullSizeRender-8 FullSizeRender-6 FullSizeRender-7

 

Foto: Sofie Lahtinen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *