Breaking News

A-finalerna avlöser varandra

Vi har startat söndagens finaler med Future Stars A-final där fem och sexåringarna har fått visa upp sig. Det var väldigt intressant och lärorikt då domaren berättade för publiken om varje ekipage. Han nämnde styrkor och svagheter samt vad man bör tänka på när man visar just den hästen. Många tips och mycket uppskattat. Bäst i denna klass blev Völur f. Gedehöjgård som Sören Madsen visade flott. Andra platsen gick till  femåriga Salvar frá Klukku med Daniel Sundin Brumpton som ryttare. Som nummer tre kunde vi se Albert frá Starbakken visad av Kristian Jörgensen. Unghästklassen var mkt uppskattad av publiken.

IMG_9124 IMG_9125

 

Därefter såg vi en fantastisk A-final där Anna Funni och hennes Garri stal hela showen.

IMG_9117

 

Sen kom alla fina tölthästar och gjorde upp om vem som var bäst i de olika töltmomenten, dvs långsamt tempo, steglängdsökningar och snabbt tempo tölt. Vilken show det blev och publiken var helt engagerad och jublade och hejade på sina personliga favoriter. Slutligen blev det Finnbogi frá Minni-Reykjum som på fantastiska  8,83 blev segrare. Katie Sundin Brumpton med Smári från Askagården la sig på fina 8,22 och Gabrielle Severinsen med sin Tigull frá Kleiva tätt efter på 8,17.

IMG_9131 FullSizeRender-3

 

Sen hade vi nöjet att njuta av en fantastisk hingstshow som nästan tog andan av oss. Hingst efter hingst stormade in och tog plats och fick visa upp power och spirit. Publiken kunde rösta fram en vinnare och det blev Tristan frá Hásaeti som vann publikens hjärta! Stort grattis till Josefin Birkebro som visade honom så fint.

44088716_316804072452879_8445172195302309888_n 43951398_1976791019285816_5417754584208637952_n

 

 

A-finalen i fyrgång var spännande och där såg vi Steffi Svendsen på sin Sjóli tätt följd av Helena Kroghen Adalsteinsdottir med sin Kavalier, och Sys Pilegard på Fluga som trea. Stort grattis! Fredrikke Bögeblad Larsen hade dessvärre lite problem ,då hästen föll på banan och Fredrikke föll av hästen. Vi kan meddela att både häst och ryttare mår bra.

A-finalen i femgång för ungdomar levererade och vinsten gick till Louise Josefin Thiliander och hennes fina Mói från Smedjan. Stort grattis!

IMG_1009-1 IMG_1011

 

Sist ut var femgångsfinalisterna i seniorklassen. Det var dagen sista final och det blev Caspar Hegardt och hans Oddie från Skeppargården som slutligen stod som vinnare efter alla spännande passläggningar. Stort grattis!

IMG_9149

Så var Elmia över för denna gången och vi vill gärna tacka arrangörerna för en mycket bra helg! Nedan lite godbitar från helgen! Vi ses igen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *