Breaking News

Positivt dopingtest under Nordiska Mästerskapen 2018

Under dem nordiska mästerskapen i Sverige så lottades tre hästar ut till dopingkontroll. En av dem var passhästen Toppur frá Skardi 1, ryttare Thomas Vilain Rørvang. När testerna kom tillbaka visade Toppurs possitivt för ämnet Pyrilamine, även kallat Mepyramine. Den kemiska substansen är utav den första generationen antihistaminer. Antihistamin används för att stoppa histaminet i kroppen för att svullna upp och lindra allergiska reaktioner. Biverkningar kan vara i form av trötthet, dåsighet och muntorrhet.

Hur kommer det sig att ämnet Pyrilamine fanns i Toppurs kropp? Det Danska Islandshästförbundet (DI) skriver på sin hemsida att Thomas använde salvan ”Relife +” på Toppur under NM för småsår osv. Relife+ innehåller 2% utav det dopingklassade ämnet Pyrilamine men enligt DI så är den inte prestationshöjande.

Straffet? Det beslutades från FEIF att 6 månaders avstängning från-och-med 6 Augusti 2018 till 6 Februari 2019, samt att Thomas förlorar sina WR poäng samt sina medaljer från NM. Detta betyder att hans medaljer går vidare neråt. Thomas får inte starta några tävlingar under avstängingsperioden.

faaborg-relief-creme-25ml.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karenslistor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *