World Toelt 2019 får World Cup-status!

World toelt 2019 får World Cup status!

Idag blev det klart att World Toelt (WT) 2019 får World Cup status. Detta innebär att placering 1 till 3 kan tillgodoräkna sig poäng för att kvala in till den åtråvärda finalen på Sweden International horse Show (SIHS). SIHS är världens största inomhus tävling för all hästsport och växer stadigt för varje år.

World Toelt i Odense har sedan 2008 varit en internationell kvalitetstävling inomhus. Att vi har valt att bjuda in WT beror på att många av elit-ekipagen är på plats och historiskt sett har topp 3 i Odense alltid presterat högt under resten av säsongen. Vi blev klara med detta under dagen och kommer inom kort komma ut med vilka flera tävlingar som har WC-status, all information kommer som sagt snart på SIHS hemsida berättar ansvarige Ylva Hagander.

Under hela säsongen 2019 så kommer det finnas ca 15 tävlingar runt om i Europa och USA som har WC-status. Det är endast placering 1-3 som får poäng, en WC-ranking kommer hela tiden uppdateras på SIHS hemsida. Det är ryttaren som samlar poäng, alltså man kan ha flera olika hästar och därmed öka sina chanser på en finalplats till SIHS.

– Premiären för World Cup förra året blev en succé både publikmässigt och tv-mässigt. Finalen i tölt slog alla rekord och sågs av ca 229 000 tittare, och med dem siffrorna kan vi stolt säga att islandshästen var populärast under hela SVT sändningen. I år kommer vi jobba för att prispotten ska bli den största någonsin! Berättar Eva Spegel som jobbar tillsammans med Ylva Hagander.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *