Icehorse festival 2019

Världens största WR inomhustävling för islandshästar har startat. I fyra dagar kommer vi att få följa alla dessa ekipage på den största inomhusbanan som byggts. Tävlingen hålls i fantastiska Equesana Arena på Messecenter Herning och har hela 280 ekipage annmälda. Förutom alla sportklasser så finns det unghästklass och en makalös hingstshow samt danska islandshästförbundet håller föreläsning om olika områden som rör islandshästen. Och så förstås massor av shopping!

Dagen startade med T3 och direkt upp i ledning och vidare till A-final gick Sverige när Karin Gunnarsson och hennes fantastiska Flosi från Rooslunda visade hur det skulle gå till. Vi passade på såklart att få en kort pratstund med Karin:

Karin och Johan driver en islandshästgård i Småländska Källeboda, Kyrkhult. Där erbjuder man allt från träning och lektionsridning till en rikligt utrustad ridsportbutik vid namn Hestamann. Karin är en meriterad ryttare och nu är hon alltså här på Icehorse festival med sin nu 16 åriga hingst Flosi. Hon leder uttagningen i T3 och ska rida A-final på söndag. Imorgon satsar hon även på en femgångsuttagning. Målet för denna säsongen är att sätta ett femgångsprogram. Det är första gången som Karin är här och tävlar och hon uttrycker att hon tycker att tävlingen är imponerande och välarrangerad. Karin är mycket intresserad av hur hästar rör sig och då just biomekaniken, därför studerar hon osteopati och akupunktur för häst. Planen är att behandla hästar på hemmaplan i framtiden. På frågan om vilken häst Karin ser mest fram emot att få se på VM i Berlin i år svarar hon: Flaumur frá Sólvangur. Vi önskar lycka till!

Karin Gunnarsson

Efter T3 fortsatte vi med V1 där vi i ledningen ser Johann Runar Skuldson på Finnbogi frá Minni-Reykjum.

Därefter har vi F2 där vi ser Veronika Rauch på Söngvinn från Artinge i toppen efter uttagningen.

Häng med oss imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *