Sammanfattning av Icehorse festival 2019

Icehorse festival är slut för detta året och ni som inte har varit här, kan vi verkligen rekommendera att besöka festivalen. Det är en härlig stämning med otroligt många topphästar och ryttare. Mat och shopping är super, allt finns i en hall, och gott om toaletter. Människor minglar och knyter kontakter och på lördagkvällen bjuds det alltid på fest. Många stora profiler inom islandsvärlden hittar man här, och även några uppstickare på marknaden som gärna låter en testa på deras produkter. Det är verkligen festivalkänsla över den här tävlings och det är svårt att inte stortrivas. Om vi ska nämna några höjdpunkter som varit under dessa fyra dagar då vi kunnat följa ekipagens prestationer i uttagningar och shower så är det alltid kul att få se nya stjärnskott i Futurity-klasserna. Tre uttagningar där har vi fått se; fyrgång för fem och sexåriga hästar ,femgång för fem och sexåringar och tölt för fem och sexåringar och i ekipagen som domarna tyckte bäst om var i både fyr- och femgång Sören Madsen och hans hästar, Ás frá Debelmose, 5 år och Hákon frá Engholm, 6 år. Tenor fra Hvammi och Orka fra Stugudal gick också hem hos domarna. I femgång hade vi svenska Nathalie Silverberg-Edh och hennes nya mycket lovande tävlingshäst Júlía fra Tyrevoldsdal på tredje plats.

Sören
Nathalie

Sen har vi fått se en fantastisk hingstshow! Här är lite ögongodis:

Sen fick vi bevittna ett äktenskap som vi inte riktigt var beredda på… Nils-Christian Larsen och Sören Madsen- här har ni dem och Steffi, som blev en gnutta avundsjuk och tog saken i egna händer och hoppade på kärlekståget i farten.

Efter det hade vi A-finalen i T4 där Elin Tindskard and Gréta fra Ausviga (6,71) segrade.

I T3 segrade Karin Gunnarson och hennes fantastiska Flosi från Rooslunda

F1 finalen gick snabbt och vi såg makalösa passläggningar

Vicky Eggert och Gandur vom Sperlingerhof

V2 och F2

Nils-Christian och  Ísbjörn vom Schloss Nienover vann T2
Johann R Skúlason och Finnbogi frá Minni-Reykjum vann T1

Vi tackar för detta året men håll utkik efter våra intervjuer som kommer under veckan.

Foto: Icehouse festival och Sofie Töltaren och Sascha art.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *