Intervju med Sofie Panduro

Sofie är 24 år och flyttade från Danmark till Sverige med familjen när hon var 11 år. Sofie har ridit sedan hon var 4 år och fick sin alldeles egna islandshäst vid 12 års ålder. Hon har ridit nationell och internationell nivå sedan 2009 då hon red svenska mästerskapen och tävlade i T2.

2010 red hon danska mästerskapen och har sedan varit uttagen till Danska landslaget fem gånger, med tre olika hästar.

Sofie kan inte välja någon favorit gren då hon tycker att alla grenar är lika roliga. Pass eller en häftig T1 eller T2, hon gillar dem alla.

Upplägget av denna tävling tycker hon är jättebra, ett fantastiskt intiativ och jättekul att var här.

Uttagningen i femgång var inte deras bästa och Sofie säger att det är svårt att rida för så mycket publik, vilket gjorde att hon blev nervös och lite spänd, vilket såklart påverkar prestationen. 

Till hingstshowen hade Sofie dock laddat om på ett mycket imponerande sätt och kom in på banan och såg verkligen ut som att hon ägde den. 

Och när hon hade bevisat att hon verkligen passade i topp fem så var det bara så kul att rida finalen och nervositeten var borta.

Hon berättar att hennes häst Laufi frá Skáney, är den snällaste häst som finns. Hon har ägt honom sedan 2013 och köpte honom på Island. Redan där när hon provred kunde hon känna att han hade ett superlynne. Han är mysig och kelen, men han är också teknisk svår att rida, och ger inget gratis. Sofie säger att Laufi har utvecklat henne tekniskt som ryttare. Hennes känsla på banan i hingstshowen var att energin var helt perfekt, och att dom höll den känslan hela vägen. Laufi bjuder gärna på energi i passen såklart men hans bästa kvalité är fortfarande han lynne.

Sofies bästa minne från tävlingsbanan är när hon tog silver i stilpass på VM 2015 med sin andra häst Gammur frá Reykjavik.

Vi önskar lycka till i fortsättningen och ser fram emot att följa er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *