Sveriges 237 bästa ekipage är redo för SM i Norrköping

Det är en vecka kvar till årets Sport-SM för islandshästar. Bland de 237 ekipagen som kvalat hittar man VM- och NM- medaljörer, världsrekordhållare samt regerande svenska mästare. Alla dessa ekipage, tillsammans med framtida stjärnor, tar sig till Norrköping i nästa vecka för att göra upp om medaljerna.

113 funktionärer är redo för att ta emot alla ryttare, utställare, sponsorer och besökare på Himmelstalund i Norrköping. På måndag eftermiddag anländer de första hästarna till tävlingsområdet och på tisdag kl. 09.00 rider första ekipaget in på banan.

– Vi ser verkligen fram emot att se islandshästsport på absolut högsta nivå 2-7 juli här på Himmelstalund. Vi har allt från juniorer som är på sitt första SM till absolut världselit på plats. Det är fantastiskt att vi har en sådan bredd på vårt startfält, säger Lena Andersson, tävlingsledare för SM.

Det är inte bara SM-medaljer som står på spel denna vecka. Sport-SM är även den tävling där VM-laget för VM, som går av stapeln i augusti, i Berlin tas ut. SM är även en av kvaltävlingarna för World Cup Tölt vars final är på Stockholm international Horse Show och därmed finns viktiga World ranking poäng att ta.  

På söndag den 7 juli kommer det stå klart vem som är svensk mästare, vilka som är färdiga för VM och vem som tagit viktiga kvalpoäng till World Cup Tölt.

Förutom sport på högsta nivå så finns där en mängd andra aktiviteter för den som inte vill titta på tävlingar. Ett välfyllt utställarområde, restaurang, food court, aktiviteter för barnen och After Ride varje kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *