Två nya världsmästare efter en stark stilpass!

Torsdagseftermiddagen bjöd på en otrolig stilpass med fantastiska visningar där årets första världmästare korades. Sverige hade ett bra startfält med flera deltagare, däribland regerande världsmästaren Magnús Skulason med Valsa från Brösarpsgården.

Efter den första halvan ledde Teitur Árnason med Dynfari frá Steinnesi från Island med poängen 8,66 efter två mycket fina visningar. Magnús och Valsa bjöd publiken på ett nästintill perfekt löp som belönades med hela 9,58 med poängen 10,0 för både nedtagning och tid. Dessvärre blev det korsgalopp i det andra löpets nedtagning och därmed 0 för det momentet. Guldet gick till Teitur och Island endast tre hundradelar över silvermedaljörerna Magnús och Valsa. På sjätteplats placerade sig Daniel Ingi Smárason med Hulda från Brösarpsgården på 7,58.

Även ungdomarna visade en hög nivå och Elsa Teverud knep en bronsmedalj på sin Kopar frá Sunnuhvoli med poängen 6,59. Elsa och Kopar ligger även tvåa inför A-finalen i femgång på söndag. Isa Norén och Hektor från Bråtorps gård slutade på en fjärdeplats med poängen 6,33. Även Isa och Hektor kommer att synas i söndagens A-final. 

Guldmedaljen bland ungdomarna gick till isländska Benjamin Sandur Ingólfsson som vann på den höga poängen 7,71 med 8,0 för läggning som högsta poäng.