VM BERLIN 2019 – torsdag

Under torsdagseftermiddagen kom vi som är skribenter här på Islandshästnyheter under VM äntligen fram till Berlin. Vi kommer att rapportera direkt från de pågående tävlingarna under resterande del av veckan. 

Torsdagen bjöd på flertalet mycket fina visningar som slutade med Julie Christiansen från Danmark i topp tillsammans med hästen Stormur frá Hemlu på poängen 8.23. Tätt därpå med poängen 8.20 hittar vi Stefan Schenzel med Óskadis vom Habichtswald, följt av Jakob Svavar Sigurdsson med Júlia frá Hammarey, med poängen 8.13.

De svenska seniorerna gjorde mycket fint ifrån sig. Jessica Rydin placerade sig på en 6e plats med sin Rosi, först in i B-final med poängen 7.70. En fantastisk prestation från ett väldigt nytt ekipage, vi önskar dem stort lycka till för kommande B-final. I B-finalen är även Magnus Skúlason med Valsa från Brösarpsgården på poängen 7.20. Caspar Hegardt gjorde även han en fin visning på poängen 7.0. Dock räckte det tyvärr inte till någon final och Caspar slutar därmed på en 15e plats av seniorerna. Clara Olsson som är regerande världsmästare som young rider startade denna gång i seniorklass. Hon slutade på en 17e plats bland seniorerna. 

Sverige har ju också ett gäng fantastiska ungdomar. Några av dem red T2 idag och vi fick även här se fina prestationer med snygg ridning. Hästarna såg ut att ha full koll och vara helt förberedda för sin uppgift. Jack Eriksson med Milla från Ammor gjorde en otroligt fin och säker visning som belönades med poängen 7.20 och de ligger tvåa efter uttagningarna. Leder gör Sasha Sommer (Danmark) och Meyfant frá Feti med poängen 7.47. Isa Norén gjorde en fin visning med sin Hektor från Bråtorps gård och slutade på poängen 5.97.

Imorgon ser vi fram emot ytterligare starka prestationer och god stämning när det är dags för T1 och P1 (250m pass).