P1 – 250 meter pass

Dagens sista gren var 250 meter pass. Även här ett starkt startfält med ett gäng skickliga ryttare och otroligt snabba hästar. Leder efter löp 1 & 2 gör Bergþór Eggertsson med hästen Besti frá Upphafi, tävlandes för Island med tiden 22.33. Hack i häl är Thomas Vilain Rørvang med Gaukur frá Innri-Skeljabrekku endast 2 hundradelar långsammare, tiden 22.35.

Bästa svensk efter de två första löpen är Helena och Túmi som fick tiden 22.63 vilket än så länge ger en fjärde-placering. Daniel och Hulda fick tiden 22.94 och en 8e plats efter dagens löp.

Bland young riders hade Sverige en ryttare till start, Isa Norén och Hektor. Denna gren är vi inte vana att se ekipaget i, men det löste de alldeles utmärkt och fick två fina löp med 24.15 som bästa tid och en 3e plats så här långt! Omvandlat till poäng ger detta 6.68 vilket stärker Isas kombinationspoäng.

Regerande världsmästare i grenen, norska Lona Sneve med Stóri-Dímon frá Hraukbæ, är ledare efter eftermiddagens löp med tiden 22.93. Strax därefter på tiden 23.13 finner vi Aidan Carson med Óðinn from Inchree tävlandes för det brittiska landslaget.

Imorgon på morgonen får vi se de två sista löpen och därmed koras även ännu två världsmästare!