Breaking News

VM BERLIN – töltuttagning

Spännande fredag! Dagen inleddes med T2 B-final där Sverige stod som segrare. Därefter bjöds vi på flera fina töltuttagningar till nästintill fullsatta läktare.

Redan i den första gruppen fick vi se Hans-Christian Löwe för Danmark rida på de fina poängen 8,07 med sitt imponerande sto Vigdís fra Vivildgård. Efter lunch red Jóhann R Skúlason upp sig till ledning med den höga poängen 8,90 och hela 9,0 som totalpoäng av två domare. Den ökade tölten belönade med upp till 9,5. Även tyska Bernhard Podlech imponerade med sin Keila vom Maischeiderland i en otrolig töltuttagning som gav dem en andra plats med poängen 8,57. Sveriges Eyjólfur Thorsteinsson och Háfeti frá Ulfsstödum visade en mycket fin form och belönades med 7,87 vilket ledde till en fjärdeplats och A-final på söndag! Kristján Magnússon på in Óskar från Lindeberg ligger på 13e plats med poängen 7,33.

Även Yrsa Danielsson och Hektor från Sundsby, YR, knep en finalplats efter en mycket jämn och fin visning. Yrsa och Hektor är svenska mästare i grenen. Vårt starka kombinationsekipage Elsa Teverud och Kopar frá Sunnuhvoli gjorde också en bra prestation. Ledare i T1 young rider efter uttagningarna är tyska Franziska Mueser på poängen 7,50.