Breaking News

VÄRLDSMÄSTARE P1-250m

VM guld till Island och Norge efter en fantastik och otroligt spännande P1 250m pass! Mycket ändrades om i resultatlistan efter gårdagens två löp men till slut stod isländska Gudmundur Björgvinson, senior, samt norska Lona Sneve, young rider, som världsmästare.

Gudmundur vann med tiden 21,80 tätt följd av storbritanniens Charlotte Cook på 21,89. Sveriges Daniel Ingi Smárason tog brons med 22,20s som bästa tid. Denna tiden tog dem upp i ledning för en kort stund innan Charlotte och Gudmundur red snabbare. Helena Kroghen och Tumi frá Borgarhóli slutade på en 6e plats med tiden 22,41s.

Guldmedaljör bland young riders blev Lona Sneve tävlandes för Norge med sin 23 år gamla Stóri-Dímon frá Hraukbae på 22,93s. Ekipaget försvarade därmed sin titel från 2017. Silvret gick till Aidan Carson och Ódinn from Inchree som också vann SM i denna gren. Ekipaget tävlar för Storbritannien men är bosatt i Sverige. På bronsplatsen hittar vi Schweiz och Livio Fruci. Bästa svenska young rider blev Isa Nóren på 6e plats med 24,15s som bästa tid.