FINALDAG VM-BERLIN

Vilken dag, vilka hästar, vilka prestationer och vilka otroliga finaler!

Söndag och finaldag… Kl 8.00 gick dagens första final av stapeln. Detta var T2 A-final för seniorerna och redan några minuter innan första start var läktarna nästintill fullsatta.

Söndagen här i Berlin har bjudit på sol, värme, god stämning och mycket fina hästar. Dagens högsta poäng står Agnar Snorri Stefánsson för då han fick 10 för skritt i seniorernas femgångsfinal. Jóhann och Finnbogi belönades med ett snitt på 9,5 för arbetstempo tölt.

Precis innan lunch fick vi se många otroligt snabba hästar i P2 speedpass. Hela 16 hästar, det vill säga nästan halva startfältet, red på tider under 8s. Under prisutdelningen för P2 young rider hade tiderna blandats mellan två ryttare. En miss som rörde till det på prispallen ett tag men slutet gott allting gott!

Sverige visade framfötterna ordentligt i femgång och kombination både på young rider och seniorsidan, det blev många medaljer!

Just nu pågår prisutdelning för kombinationerna och det återstår en avslutningscermoni då det också avslöjas vilket land som vinner den ärofyllda titeln ”bästa nation”.

Under eftermiddag/kväll fyller vi på med mer resultat från dagen.