T1 – finaldagen

Direkt efter morgonens T2 final var det dags för T1 young rider att entra banan påhejade av den morgonpigga publiken. För Sverige tävlade Yrsa Danielsson på sin Hector från Sundsby. Yrsa och Hector slutade som 6a på 6,34. Vann gjorde tyska Franziska Mueser som har visat en hög och jämn form under hela mästerskapet. Vinnarpoängen var 7,94. Silvermedaljen gick till isländska Ásdís Ósk Elvarsdóttir på 7,39. Bronset gick även det till Tyskland och Teresa Schmelter på 6,94.

I seniorernas final var det också höga poäng rakt igenom. Guldet gick till Jóhann R. Skúlason och Finnbogi med poängen 9,28 följt av Bernhard Podlech och Keila på silverplats med 8,72. Bronsmedaljen gick till Danmark och Hans-Christian Löwe på Vigdís med poängen 8.45. Det delades ut hela 12 st 9,5or under finalen varav de flesta gick till Jóhann och Finnbogi. De hade en snittpoäng på 9,50 för kort tölt.

Sveriges Eyjólfur Þorsteinsson slutade på en 6e plats med en totalpoäng på 7,39. De visade en fin ökad tölt som belönades med 8,0 men dessvärre en svagare arbetstölt idag som drog ner totalen.