P2 speedpass

Kl. 10.15 gick startsignalen för dagens P2 speedpass. Det var otroligt hög nivå på de deltagande ekipagen och mycket snabba tider. Guldet sprangs hem av den välmeriterade passryttaren Konráð Valur Sveinsson tävlandes för Island. Konráðs tid var 7,35s, 6 hundradelar snabbare än silvermedaljören Charlotte Cook som red på 7,41s. Bronset gick till Sverige och det snabba paret Daniel Ingi Smárason och Hulda från Margaretehof. Dani och Hulda blev också bronsmedaljörer i P1 250 meter pass här på VM.

Näst bästa svensk blev Helena Kroghen Aðalsteinsdóttir på 6e plats med tiden 7,60s. Helena och Tumi ser ut att bli mer och mer sammansvetsade för varje start de gör tillsammans. Detta är ekipagets första säsong tillsammans.

Magnús Skúlason och Valsa från Brösarpsgården slutade på 10e plats med tiden 7,78s. Magnús och Valsa blev världsmästare i femgångskombination.

Ungdomspassen blev en spännande uppgörelse mellan tyska Helen Klaas och storbritanniens Aidan Carson. Aidan var den snabbaste ungdomen i det första löpet med en tid på 7,64s medan Helen Klaas låg på silverplatsen. Helene och hennes Víf van ´t Groote Veld gjorde ett fantastiskt andra löp med en oslagbar tid på 7,48s. Silvret tillföll då Aidan Carson, silvermedaljör även i P1 250m pass.

Bronset gick till svenska Hannah Österberg på Vespa från Bolandet med 7,93s som snabbaste tid. Hannah och Vespas vistelse i Berlin startade tufft då Vespa oturligt nog fick en spik i hoven. Lyckligtvis hann Vespa återhämta sig och ekipaget har gjort en minst sagt stark come back genom dagens bronsmedalj i P2 speedpass.