V1 – finaldagen

Fyrgång senior blev en något otippad final med otroligt fina hästar och skickliga ryttare, men dessvärre en hel del missar och därmed också mycket ojämna poäng. Ledaren in i finalen och därmed också något favorittippad var Flumur frá Solvangi och Árni Björn Pálsson, dessvärre slog Flaumur upp i galopp flertalet gånger i trav och senare även i ökad tölt. Han visade dock en fantastisk galopp som belönades med hela 8.67. Árni och Flaumur slutade på en 5e plats.

Det va tätt i toppen mellan Johánn R. Skúlason med Finnbogi som några timmar tidigare blivit världsmästare i T1, och Christina Lund med Lúkku-Blesi. Johánn inledde finalen med en fantastisk kort tölt som belönades med 9.17. Han avslutade sedan med en ökad tölt som gav ett snitt på 9.0. Detta tillsammans med starka grundgångarter resulterade till att bli världsmästare även i fyrgång! Slutpoängen blev 7.97. Christina Lund från Norge kom 2a med poängen 7.67. Trea blev tyska Bernhard Podlech med sitt sto Keila på poängen 7.37.

Vinnaren av fyrgång för young riders blev tyska Franziska Mueser med Spölur frá Njarðvík, även hon precis nybliven världsmästare i T1. Poängen blev 7.30. Silvermedaljen gick till ännu en tysk, Josje Bahl med Sindri vom Lindenhof på poängen 7.17. Isländska Ásdís Ósk Elvarsdóttir tog bronset med poängen 6.90, även hon hade precis varit inne och tagit en medalj i T1 några timmar tidigare.