F1 – finaldagen

I femgång young rider hade Sverige två deltagande ryttare, Isa Norén och Elsa Teverud. Båda två gjorde fantastiskt fina visningar och en väldigt fin final. Det va relativt jämnt mellan samtliga ryttare fram tills passen, dock verkade det genom hela finalen vara en fight om guldet mellan Elsa och tyska Leonie Hoppe. Den tyska ryttaren ledde med två tiondelar Elsa före passen, men efter en väldigt snygg passvisning av Elsa steg spänningen. Ut som segrare gick till slut tyska Leonie Hoppe med poängen 6.71, Elsa gick ut på poängen 6.64.

Isa blev dessvärre diskvalificerad i hovbeslagskontrollen pg.a någon form av skada som skett under finalen, otroligt tråkigt då hon hade poäng som räckte till en bronsplats.

Femgångsfinalen för seniorer var även den av hög klass från svenskarnas sida. Caspar och Oddi visade en hög nivå från första sekund och låg som ledare innan passen. Jón Stenild från Danmark med sin Eilífur fra Teglborg låg strax därefter, tätt följt av Agnar och Bjartmar även han tävlandes för Danmark. Agnar visade även upp en otrolig skritt som belönades med ett snitt på 9.5 med bl.a en 10.0!

Efter riktigt en fin passuppvisning av Jón och Eilífur stod det klart att detta ekipage är nyblivna världsmästare på poängen 7.59. Strax därefter gick silvret till Caspar Logan Hegardt på poängen 7.52. Bronset gick till Agnar och Bjartmar med poängen 7.33.