Det var nära- Caspar Logan Hegardt

Under VM i Berlin tog Caspar Logan Hegardt två silvermedaljer med Oddi från Skeppargården i femgång och femgångskombination. Men dessa medaljer fick ett högt pris som kunde slutat mycket illa. Caspar har med egna ord skrivit ner sin berättelse och delar den med oss här på IHN.

”Det är ingen hemlighet att jag under VM-veckan i Berlin blev sjuk. Det hela började dagen före femgångsuttagningen som gick på onsdagen. När vi åkte hem från tävlingsplatsen vid en 18-tiden på tisdagen kände jag mig hängig, men det hela blev bättre efter att vi varit ute och ätit på restaurang.

Den efterkommande natten blev jag dock väldigt dålig med feber och magproblem. Detta var ju något som jag vid detta tillfälle tolkade som matförgiftning p.g.a. att den akuta smärtan och symptomen kom efter restaurang besöket, men detta visade sig vara ett felantagande.

På onsdagen var det dags för femgångsuttagning och jag startade i grupp 2 vilken var på förmiddagen. Uttagningen gick ok att rida och ledde till en 2a plats, men efter denna blev jag snabbt mycket sämre. Åkte hem och vilade på hotellet, var mycket nära att åka in till akuten i Berlin, men visste samtidigt att jag då skulle missa mina två starter i T2 och PP1, vilka sedermera ledde till VM-silver i kombinationen.

Blev vad jag själv tyckte något bättre under torsdagen, kände mig inte febril längre och hade lyckats få i mig lite vätska. Från fredagen och framåt blev jag bättre och bättre och hade kunnat börja äta små portioner igen. Finaldagen var riktigt dräglig och F1- finalen kändes okej att rida. Dock fanns ju hela tiden där en molande smärta i magpartiet.

Efter VM-veckan var jag på måndag tillbaka på mitt jobb som veterinär på Hallands Djursjukhus. Magbesvären bestod och under min andra vecka på jobbet tilltog det hela, men tänkte att det var p.g.a. att magfloran skulle återhämta sig m.m. Dock gick det tillslut inte att sova mera och smärtstillande hjälpte inte längre. Den 28/8 åkte jag så in på akuten, där visade sig att jag inte fått någon matförgiftning i Berlin.

Det som troligtvis hänt var att jag under tisdagen på VM akut fick en blindtarmsinflammation, därefter sprack blindtarmen senare under VM och där släpper smärtan något. Det har därefter bildats en blindtarmsabscess som så har orsakat en inflammation i magområdet som så har ökat med tiden. Efter tömning av abscess och antibiotika i 2 veckor är jag nu helt klart på bättringsvägen.

Vill nu passa på att tacka för alla gratulationer och lyckönskningar på och efter VM och jag hoppas på att jag till kommande mästerskap ska kunna vara piggare och friskare. Tackar för stötta och lyckönskningar, samt den hjälp som erbjöds av ledningen och anhöriga på VM. Om jag hade startat ett VM med liknande sjukdom igen? – Absolut inte, det finns viktigare saker i livet än en VM-start. ”