Halva startfältet presenteras till SIHS!

SIHS är ett utav världens största events för hästar, där blandas dressyr, hoppning, körning, shower och framförallt så har islandshästarna tagit ett stort kliv in. Förra året var det premiär för världscupen i grenen Tölt T1, där Katie Sundin Brumpton blev den historiska segraren. Fredagen den 29 november så ska den andra upplagan av World Cup Icelandic Horses avgöras.

En lång tävlingssäsong ligger nu bakom oss och rankinglistan inför världscupen 2019 är nu fastställd. Under året har ryttare runt om i Europa och Island kunnat samla poäng på olika tävlingar för att kvala in till SIHS. Det gällde att tävla i grenen T1, finalplaceringen räknades och ettan, tvåan och trean fick olika poäng som sedan lades till in i rankinglistan. Vid lika ranking räknas finalpoängen i fallande ordning för ryttarna vid lika placering.

Topp 8 från rankinglistan kommer bjudas in till världscupen. Av dessa 8 platser är 4 ryttare klara, och dem är.

Johann R Skulasson. Världsmästare i T1,V1 och kombination från Berlin 2019.

Katie Sundin Brumpton. Vinnare av världscupen 2018.

Gabrielle Severinsen. Silvermedaljör norskamästerskapen 2019.

Eyjolfur Thorsteinsson. Silvermedaljör SM 2019. A-finalist VM 2019.