Jarl frá Midrika såld till Danmark!

Lucia Koch och Jarl

Idag offentliggjordes det att den legendariska fyrgångshingsten Jarl frá Midrika flyttar till Danmark!

De nya ägarna är fyra danska stuterier; Stutteri Teland, Ny-Nørregård, Rendborg och Nøddegården – de har alla avkommor efter Jarl och de tror han kan tillföra mycket till den danska aveln.

Jarl som idag är 18 år gammal har under många års tid visat att han är en häst i världsklass. Tillsammans med norrmannen Stian Pedersen deltog ekipaget redan 2001 (endast 6 år gammal) på VM och blev placerad på en fjärde plats i fyrgång och en sjätte plats i tölt samt brons i dressyr som fanns på den tiden. På VM 2003 knep ekipaget guldmedaljen i fyrgångskombination och silvermedaljerna i fyrgång och tölt. På VM 2005 i Norrköping försvarade ekipaget sina medaljer och kunde titulera sig som dubbel världsmästare i fyrgångskombination och på VM 2007 i Holland sopade de banan och kammade hem guld i både tölt och fyrgång och en silvermedalj i fyrgångskombinationen.

Hösten 2007 såldes han till Lucia Koch i Österrike och har sedan dess legat i topp på alla stora tävlingar runt om i Europa.

Jarl har även bemärkt sig inom aveln. Han är efter den berömda hingsten Andvari frá Ey som i sin tur är efter avelsmatadoren Orri frá Pufu. Jarl har en bedömning på 8.33 totalt som fyrgångare. Av 157 avkommor är 38 stycken (ca 25%) som är bedömda – 28 av dem är bedömda till över 7,75 totalt varav 17 av dem är bedömd i 1-klass.

Mest känd är nog Globus fra Jakobsgården med sina imponerande 8,48 som fyrgångare med bla 9,5 för tölt – med Stian Pedersen i sadeln kammade han även hem titeln som Nordiska Mästare 2012 i fyrgång med 7,67 och silvermedaljör i tölt med fantastiska 8,33!

Stian och Globus i T1 A-final på Nordiska Mästerskapen 2012.

Idag började Jarls långa resa från Österrike och han anländer till Danmark den 12 januari – de nya ägarna ser verkligen fram emot att få denna fantastiska hingst till Danmark!
Jarl kommer att ta emot ston på betäckning från och med 1 maj i år.

 Är du intresserad av att läsa mer om Jarl och hans nya ägare, besök www.jarlframidkrika.dk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *