Oliver frá Kvistum startar inte VM

Oliver kommer inte att starta på VM. Flera av er har säkert läst detta redan och orsaken är att Oliver varit sjuk. väldigt sjuk. Lördagen den 20 juli ville oliver inte äta på em och hade feber. vi behandlade honom hemma men utan resultat. sent på kvällen beslöt vi os för att köra honom till klinik. Väl där ntensivbehandlades han med dropp och ett stort antal prover togs. Ingen diagnos kunde ställas och vi fruktade för hans liv. Under det närmaste dygnet blev han inte bättre och inte sämre varvid behandling med antibiotika, smärtstillande och vätska fortsatte.Vi var i chock och fullständigt förtvivlade vi visste ju inte hur det skulle gå. Natten till söndagen bajsade oliver och åt litegrann. Han hade fortfarande feber.Allt gick sakta men säkert åt rätt håll. Vi var på plats varje dag för att se hur han mådde och för att vi trodde att vår duktiga fantastiske Oliver kanske ville det. Tisdag kväll fick han åka hem för att fortsätta behandlingen hemma.
På onsdag denna veckan ska behandlingen avslutas.För att Oliver skulle kunna starta på VM var vi tvungna att avbryta hans behandling 14 dagar före hans första start pga karenstiden . Vi överlade med behandlande veterinär som absolut avrådde från att avbryta behandling och utsätta honom från den stress som ett VM skulle innebära. Under hela tiden förde vi en diskussion med Siggi en av ledarna för det isländska landslaget. När vi tog beslutet var vi alla rörande överens. Det var uteslutet att riskera Olivers hälsa för ett VM oavsett hur gärna vi ville.E t fruktansvärt tråkigt och tungt beslut men inte svårt att ta. Olivers hälsa är nummer ett två och tre.
Naturligtvis är vi, Olivers ägare och Daniel både ledsna och besvikna idag. Det känns overkligt , efter alla framgångar, att vi inte ska åka. Allt arbete Daniel lagt ner och hur vänlig han alltid varit, både mot Oliver och oss. Han har visat hur fantastisk Oliver är och har, utan någon form av press ,seglat upp i överlägsen ledning på Världsrankingen. Detta efter att ridit Oliver sammanlagt ca 7 veckor.Vi vet inte hur vi kan tacka Daniel på bästa sätt.
Nu ser vi framåt och håller tummarna för alla duktiga ekipage i Berlin. Jag, Anna, åker dit imorgon och ska sedan försöka lotsa de isländska hästarna genom VM i egenskap av landslagsveterinär. Det ska bli en ära!
Och som Siggi sa;”det kommer ett NM nästa år och ett VM i Herning om två år”.
Nu ska Oliver få vila och bli frisk det är det allra allra viktigaste!!!

/ Familjen Rudbäck

 

Bild : Jenny Mukka