Sadelföretget Tölthester bara växer å växer

IHN satte sig ned med Stein Larsen som är grundare och ägare till Tölthester. Tölthester har Stein haft i snart 12 år och det är först de 3-4 sista åren som framgångarna verkligen har satt fart. Det är sadeln Hlekkur, Hrafn och den nya GEL dynan som är företagets ”main products”.

 

 

 

 

 

”Oda Ugland blev nyss dubbel världsmästare i sadeln som heter Hrafn. Vi har nästan en sadel med i varje final  tex. Christina Lund rider i den nya GEL sadeln, Eyjólfur Thorsteinsson rider i sadeln Hlekkur som han har designat tillsammans med oss. Och nu under VM har vi fått nya kontakter i Tyskland, Holland och Island som vill sälja sadlarna. ”Säger Stein stolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Senaste året har vi sålt över 750 stycken sadlar runt om i Norden, och det är speciellt den nya GEL sadeln som folk är helt tokiga i, Flera stycken framgångsrika Isländska ryttare har varit och hämtat GEL sadeln nu under VM eftersom de gillar idén med sadeln. Den hjälper häst och ryttare på ett helt nytt sätt när man pratar om bomlösa sadlar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den omtyckta bomlösa sadeln Tonn har nu fått en hypermodern  uppföljare, Tonn Gel. Det nya är att bossorna har fått det fantastiska  materialet Cushion Gel istället för vanlig latex. Ett material som används i  olika produkter där man vill ha en mjuk anpassningsbar yta, som rullstolar och  cyckelsäten.

  • Otroligt formbart, följer hästens rygg
  • Fördelar tryck och absorberar ryttarens vikt mycket bra och   jämnare än vad latex och ull förmår
  • Mycket hållbart, håller formen
  • Otroligt lätt, väger bara 4   kg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *