Inför 2015 med Caspar Hegardt

IHN har som tradition att börja året med att göra ”Inför med….” Där vi frågar om planerna inför den kommande casparsäsongen och den tredje ut har vi nu den 24-åriga svenska ryttaren Caspar Hegardt.

Berätta om dig själv ?

Mitt namn är Caspar Hegardt.Jag är en av de nuvarande medlemmarna av svenska islandshästlandslaget, med hästen Ægir från Skeppargården och en av delägarna i Skeppargårdens islandshästar. Några av våra största meriter är 4:e plats på VM i Berlin i 250m pass 2013 och sista år blev vi nordiska mästare i stilpass. Har varit med i tävlingsbranschen i många år nu, bl.a. har jag deltagit på 12 SM med 6 stycken olika hästar.

Sedan 2013 studerar jag Veterinärmedicin på Köpenhamns Universitet och hästarna har fått ta ett steg tillbaka. Mina tävlingsresultat 2014 byggde mycket på att min mor Lotta Witt Hegardt tränade Ægir vilket ledde fram till guldet i slutet av säsongen. Bor i Köpenhamn och prövar att försvara de svenska färgerna därifrån.

Dina mål i år ?

Mina mål för nästa säsong bygger på att klara mina studier så bra som möjligt. Kommer möjligtvis att komma ut på lite olika hästevenemang och vem vet vad det leder till? Annars så räknar jag med att stå vid sidan av banan för det mesta i år.

Vilken/ vilka hästar satsar du på?

Ja, det är en bra fråga. Som sagt så bygger min nuvarande ryttarkarriär på att det är andra som kan hjälpa till med att hålla igång hästar för mig då jag själv inte har möjlighet att utföra en 100 % satsning. Det enda jag med säkerhet kan säga är att jag kommer att vara med på World Toelt i Odense på stoet Fiona fra Vinkærgård, som egentligen är min flickvän Malu Logans tävlingshäst, där tävlar vi i T.1 och V.1.

Vem tror du kommer att vara årets uppstickare ?

På avelsbanorna hoppas och tror jag att många kommer att få upp ögonen för Oddi från Skeppargården, vilket är en hingst jag haft länge.

På tävlingsbanorna är det alltid svårt att säga. Det ska bli spännande att se vad Max Olausson har gjort med sitt pass sto Hulda från Margaretehof, som haft en stigande formkurva. Sen har det kommit många nya duktiga tränare som också innebär nya fina hästar. Blir spännande att följa helt enkelt.

Årets höjdpunkt för dig ?

Det är mycket spännande som väntar i år så det är svårt att säga. Men att bli klar med det 2:a året på utbildningen väger ganska tungt. Hästmässigt ser nog alla inkl. jag fram till VM i Herning och jag hoppas det blir den fest som många hoppas och förväntar sig.

Sen ska stora delar av denna sommar ägnas till att rida på Vinkærgård och ha så många fantastiska ritter som möjligt, det är ju det allt bygger på i slutändan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *