Ett oerhört fint GK SM

Finnur Bessi Svavarsson

Helgens SM i Gaedingakeppni var en succse för alla inblandade, funktionärer var på gott humör, ryttarna och hästarna gjorde sitt bästa och bedömning från dommarkåren kan man beskriva med ett ord, proffsigt. 

 

Barnflokken lämnade ingen oberörd, barnflokk är upp till 13 år och vi kan känna oss trygga med att vi har riktigt fina stjärnor inför framtiden. Svensk mästare blev Klara Nydahl med Bikar frá Holum med poängen 8.565. Klara är 10 år och visar stor förståelse för ridning, träning och tävling. tvåa blev Evelina Hasselgren med Raudskeggur frá Brautartungu (8.302) och trea Jónas Aron Jónasson med Glóey frá Hafnarfirði ( 8.266)

klara nydahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassen för tonåringar 13-17  varockså väldigt spännande det skilde bara 5 hundradelar på tvåan och ettan. Men guldet och mästerskaps titeln gick till Elsa Teverud och Kopar frá Sunnuhvoli med poängen 8.585 och tvåa blev Matilda Husbom med Sóllilja frá Álfhólum med poängen 8.548. Trea Jonna Thorvaldsson med Glitnir från Kulltorp (8.335)

elsa teverud Kopar GK 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassen unga vuxna 17-21 var även den en spännande fajt, det byttes ledare flera gånger och allt avgjordes på slutet. Emma Larsson med Lómur frá Stuðlum försvarade sin svenska mästerskapstitel från förra året med poängen 8.552, tvåa blev Felicia Lindblom med Vignir frá Selfossi  (8.436) och trea Emmi Svärd med Rima från Kruagården  (8.338).

emma larsson gk2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B-Flokken var helgens absolut tuffaste och finaste final, det var länge sedan en sådan final gick i Sverige. Vi fick se Háfeti frá Ulfstöðum med Eyjolfur Þorsteinsson i sadeln göra en show som han enkelt hade vunnit landsmót med. Poängen blev den fantastiska slutsumman 9.189! Tvåa blev Hrafndynur frá Hàkoti med Unn Kroghen Adalsteinsson ( 8.874), Hrafndynur såg väldigt fräsch ut och det var en bra avslutning på en fin säsong. Trea blev Hlekkur frá Þingnesi, Hlekkur ledde uttagningen och det var Eyjolfur som hade ridit honom där, men i finalen lämnade han över till sin sambo Vigdis Matthiasdóttir. De slutade på poängen 8.780

image

 

 

 

 

 

 

Helgens sista final var A-flokk och den bjöd på riktig berg och dal bana, favorit tippade Mozart från Sundsby tappade en sko i första momentet och var tvungen att lämna tävlingen. Då trodde många på Mani fra Hvoli för de var tvåa efter uttagningen, men i pass momentet så avgjordes den tuffa fighten, Mani slog upp i galopp, men Flosi från Roslunda med Karin Gunnarsson gjorde en bra ritt och kom tvåa med poängen 8.687, 4 tusendelar upp med poängen 8,691 hittade vi Kristall frá Búlandi med Finnur Bessi Svavarsson. Trea blev YR ryttaren Elsa Teverud med Blida frá Rip med poängen 8,518.

 

finnur GK 2015

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *