Hästliv
3 april 2023 06:20
Ridsportplus

Raudhetta blir en mötesplats för singlar

MötesplatsLeva hästlivet och samtidigt vara öppen för möjligheten att träffa någon. Det är ett av Raudhetta islandshästars nya koncept - Romantik på Raudhetta.

Raudhetta blir en mötesplats för singlar
Rose-Marie Karlsson är ridskoleelev på Raudhetta och aktuell i tv-serien Hotell Romantik.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Verksamheten på Raudhetta i Lindome är både välkänd och mångårig. Det var tack vare ridskoleeleven Rose-Marie Karlsson som Margret Löfgren fick idén om att kombinera hästlivet med dejting. Rose-Maries deltagande i tv-serien Hotell Romantik fick idén att spira, berättar Margret.

    – Jag fick då idén att göra något liknande, men med fokus på islandshästar. Vi har tidigare bland annat haft event med ungdomar som söker nya vänner, och vi vet vilken genomslagskraft det är att samlas genom islandshästen. Bara att stå på var sida och borsta, och se hur blickarna möts över hästryggen…
    – Just nu behöver vi modiga män, damsidan är fullbokad, förklarar Margret som syftar på det första tillfället som är planerat till 22 april.

    Enkelt koncept

    När Margret presenterades förslaget för Rose-Marie nappade hon direkt, och kommer ha roll som par-koordinator. Margret själv kommer, tillsammans med vuxna dottern Louise Löfgren, som även är framgångsrik tävlingsryttare, ta hand om hästdelen, mat och annat praktiskt.

    Bara att stå på var sida och borsta, och se hur blickarna möts över hästryggen…

    – Vi börjar dagen med frukost, där jag och Louise berättar om vår verksamhet och islandshästen, förklarar Margret.

    Därefter får deltagarna presentera sig innan det är dags att bege sig ut i stallet för att bekanta sig med hästarna. Innan lunch kommer alla deltagare kommit upp på hästryggen.

    – All undervisning till häst kommer vi ha i paddocken.

    Margret Och Louise LöfgrenSvarta Hästen: Rex Deppillson
    Margret och Louise Löfgren. Foto: Susanne Högdahl

    Efter lunch blir det en rad olika aktiviteter där deltagarna delas upp i par. Under tiden middagen tillagas kommer musik-quiz med 70-talstema sysselsätta deltagarna, och efter middagen ges tillfälle för dans för den som känner sig sugen.

    – Vi hoppas på en rolig dag med islandshästen som en gemensam nämnare. Allt är möjligt!

    Stort intresse

    Responsen har varit stor och förhoppningarna är att kunna genomföra konceptet vid flera tillfällen. Nu pågår planering för ett andra arrangemang med fokus på singlar som är 40-55 år.

    – Det är väl en fantastisk möjlighet att kanske träffa sin livspartner omgiven av hästar, djur och natur.

    Ridsport digital

    99:- i månaden